Sep 6, 2023

AT- 5555, reglarea oscilatorului.

Materialul a fost publicat de catre amatorul englez MW0GKX pe site-ul lui care acum este offline din motive de pret ( costul de gazduire cerut a sarit cu 500% zice el). La baza a avut si el un alt material tehnic publicat pe Facebook. El a prezentat practic, cu poze, ce este de facut daca statia nu este pe frecventa, problema pe care am avut-o si eu la Avanti Grande, dar eu nu a trebuit decit sa intru in meniul tehnic (service, ascuns ....) si sa schimb setarea bF 363 la 373
Intrarea in meniul tehnic se face asa : 
- oprim statia daca este pornita ;
- pornim statia cu tasta FUNC apasata si apoi apasam succesiv celeante taste din rindul de sus, adica : ROGER, NB/ANL, DW.
- acum ne apare meniul princupal din care putem trece pe submeniu prin apasarea taste FUNC, iar din selectorul de canale & clarifer putem schimba valoarile numerice... Atentie ! Recomand sa notati cu pixul pe hirtie valoarea initiala 😉🙃. 
Din ce am gasit eu pina acum fiecare statie/model are setarile ei, a mea era numai usor "sarita" din frecventa cu 100Hz lucru pe care l-am putut corecta cum am zis mai sus.

Am pus un scurt video aici pe YouTube