Nov 19, 2013

Comunicat de la radioclubul Silver Fox


In baza PROTOCOLULUI  de colaborare incheiat intre partile de mai sus sunt puse bazele comunicatiilor in situatii de urgenta la nivel national si sunt invitati sa participe toti radioamatorii inclusiv cei din CB - 27Mhz. Amatorii din clubul nostru YO cu domiciliul in jud. Hunedoara, care au echipamentul radio necesar pentru lucrul in 11m, respectiv CH9AM (27.065Mhz) standard la nivel UE (sunt bine veniti si cei care au numai FM, dar baza este AM/SSB), sunt rugati sa ma caute pentru formalitatile de inscriere.
Adresa de e-mail este : yo233bsd@yahoo.com ; tel. 0722 890 420, 0354 416 093, si CH9AM ... incepind de maine.
Radioamatorii CB din alte judete sunt rugati sa contacteze radiocluburile locale din zona lor de rezidenta.
In prezent se lucreaza inca la procedurile specifice de lucru in retea radio : oameni, echipamente, fecvente etc. dar lucrurile avanseaza rapid, iar pentru alte informatii vizitati siteul oficial Silver Fox aici.


Asociatia SALVATORILOR VOLUNTARI pentru SITUATII DE URGENTA
( A.S.V.S.U.)

h) In colaborare cu Federatia Romana de Radioamatori - Reteaua Nationala de Urgenta Radio, realizeaza activitati de antrenament sau interventie prin capacitarea radioamatorilor romani în vederea informarilor radio în timp real, a situatiilor de urgenta, pe plan local sau pe întreg teritoriul tarii; Realizarea retelei de urgenta radio, pentru utilizatorii de frecvente libere, respectiv frecventele de 27 MHz si 446 MHz , spectru utilizat de societatea civila, prin utilizarea în comun a frecventelor radio ( fara protectie radio) . Instruirea salvatorilor voluntari în domeniul radiocomunicatiilor de urgenta, folosind surse alternative de energie si realizând sisteme de cooperare radio cu alte structuri implicate în actiuni de salvare, inclusiv informarea radiotelefonica, în timp real, a "Serviciului de Apel Unic de Urgenta - 112" , a Inspectoratelor Situatiilor de Urgenta despre situatiile concrete din teren.
Crearea si dezvoltarea formatiunilor si centrelor proprii (fixe si mobile) de radiocomunicatii de urgenta si a retelei de repetoare, ce acopera întregul teritoriu al tarii, folosind întregul spectru de frecvente asignate serviciului de radioamatori si CB, care se vor pune la dispozitia Inspectoratelor Situatiilor de Urgenta, ca surse de informatii de urgenta sau sisteme alternative de radiocomunicatii nationale. Dezvoltarea retelei radio mobile din spectrul de 144-145 MHz , 430-440 MHz si mai ales a celei de 27 MHz, ca o retea alternativa de informare si comunicare radio; cooperarea cu dispeceratele radio ale serviciilor mobile terestre; realizarea "canalului 9"- apel de urgenta si "canal 19"- informatii rutiere în banda de 27 MHz. etc.

10.1.A)Inspectoratul General al Poliţiei Române şi structurile subordonate îndeplinesc următoarele atribuţii:

11.sprijină în mod special membrii Reţelei Naţionale de Urgenţă a Federaţiei Române de Radioamatorism în obţinerea aprobărilor legale pentru montarea antenelor de unde scurte şi unde ultra scurte, pe clădiri publice sau blocuri de locuinţe;