Nov 30, 2012

Cum instalezi FrostWire sub Linux

O serie intreaga de materiale pe care le-am pus aici se pot descarca direct de pe serververe specializate gen RapidShare, si cred ca nu mai necesita alte explicatii, dar mai sunt unele torrent file sau magnet.. aici trebuie sa arat cite ceva.
Ca sa puteti descarca un fisier torrent/magnet e nevoie de o aplicatie specifica, iar sub Windows cea mai cunuscuta este uTorrent, sub Linux Ubuntu este Transmission. Aceste aplicatii sunt simple si de regula sunt setate implicit (default) pe sistemul de operare. O alta aplicatie foarte buna, preferata de mine, este FrostWire, ajunsa la varianta 5.3.9 deb.all.
Instalarea se face usor sub Linux Ubuntu, caci este un pachet Ubuntu/Debian usor de pus cu GDebi, mai grea este setarea ei "default" pentru sistem.

 - in primul rind Frost trebuie declarat in Mozilla ca aplicatie specifica pentru torrente / magnet.






















- calea catre aplicatie este :






















- apoi trebuiesc setate in Frost aplicatiile din sistem cu care se deschid fisierele descarcate in librarie (video, sunet, imagine) de ex :


















iar in final setarile de conectare la net ... functie de cita banda ("teava") aveti :-) si de PC-ul folosit. Atentie in special la viteza de UPload si numarul de conexiuni total/per torrent.