Jul 10, 2010

Dipol CB 11m

In urma cu cca. o saptamina mi-am instalat o noua antena pt CB 11m. Este un dipol clasic de 2x2,62 m alimentat direct cu coax. fabricatie ROMCAB tip CYY-F. Antena e realizata ca la carte din litza de antena (bronz fosforos), cu izoloatori ceramici la capeti si mijloc, tot de fabricatie RO de pe vremea cind mai produceam si noi cite ceva :). L-am intins inclinat la cca. 45 grd. intre balconul de la et.2 si un bustean ramas de la un salcim taiat de vandali in fata blocului. La capeti n-am folosit decit un singur izolator ceramic pentru separare, caci in continuare am utilizat pt. ancorare coarda de racheta tenis ( izolator sintetic foarte bun), primita de la un vecin binevoitor mai demult.
Aseara s-a pornit si-un pic de propagare, cam zgomotoasa, dar asta-i banda. Am primit controale foarte bune de prin EU pe CH 31FM : 13 MF - Fritz in Germania ; Austria (Tirol) 59+10; Swtizerlnad 15 OD101- Adrian 5/9 +10/20.
SWR-ul a iesit foarte bun din prima incercare intre 1:1.2 si 1.4 functie de frecventa, dar deja mi-e clar ca s-a schimbat caracteristica de radiate si receptia fata de vechea LW.
Blogged with the Flock Browser