Jun 30, 2015

Aparate foto compacte

 :-)















Aparat foto : Fuji A850

Mod de lucru semiautomat ...
- ISO 100(low resolution)

- Macro ON
 
Expunere : 555/F2.8
 
















Expunere : 160/F2.8

Nu e un aparat foto rau la categoria lui (compacte), dar  mie nu-mi place pentru ca n-are si un vizor optic simplu (ex. Kodak EasyShare CX4230) ori cu oglinda (DSLR), asa ca e greu de lucrat cu ele la lumina naturala solara, e chiar enervant caci nu mai vezi nimic pe display si nu poti incadra corect subiectul. Alta problema este dupa cum se vede expunerea automata ... unde nu poti regla nimic in afara de ISO, restu' alege el automat chiar daca lucrezi setat pe "manual"  :-).
In conluzie, sa nu aveti mari pretentii de la apartatele foto clasa compacte, asa sunt ele, modeste, facute pt incepatori, au optica mediocra, si consuma mult curent din baterii.

Batrinu' aparat foto Zenit 11 sta acum frumos in cutia lui cu teleobiectivul Tair de 4.5/300mm dar inca nu renunt la tehnica "sovietica" :-) si-mi pare rau de optica buna pe care nu pot s-o mai folosesc la digital. Pacat, poate totusi se mai gindeste cineva, undeva, sa faca un aparat digital la care sa putem infileta vechile obiective. :-) Mai ginditi tovilor ca pierdeti piata ...