Mar 30, 2010

Stecker 50w

Ca sa puteti alimenta un echipament radio CB care are ceva putere .. :) max. 50w , aveti neaparata nevoie de un cablu tras direct de pe baterie sau un stecker pt. bricheta special livrat din fabrica cu o siguranta de 12A in el, dar asemenea stechere se gasesc destul de greu in ultima vreme prin magazine. Problema nu este de nerezolvat, si cu un pic de inventivitate tipic romaneasca se pot transforma si cele normale in asa ceva.

Ham - Master PA-25

In ultima vreme se gaseseste si prin Romania acest mic amplificatoar marca Ham - Master model PA -25, mai raspindint in Germania si Polonia.
Prin amabilitatea lui 233SF01 din Hunedoara am pus aici schema electrica caci se poate sa aveti nevoie de ea vreodata. :-)
Deficienta lui este radiatorul de racire care este subdimensionat si se cam incalzeste, asa ca este bine sa respectati ce zice autorul si sa nu-l fortati mai mult de 20w fara a avea un mic ventilator pe el.

Mar 24, 2010

Mar 23, 2010










Inca o legatura locala foarte buna realizata azi: Deva > Cosevita = 42 km a fost realizata intre trei amici din CB CH 23 FM (Costel din Sebes care era in trecere prin Cosevita si Dan Crismaru din Balata + subsemnatu' Deva 010)

Mar 19, 2010










































































Cel mai frumos QSL card pe care l-am primit prin posta, pina acum cel putin :), de o calitate grafica impecabila, color si laminat in plastic, cu elemete de siguranta si autencitate ... ce mai, jos palaria ! Mr. Lucas are si-o colectie de poze aici.

Mar 1, 2010

fulgere si trasnete

Antenele folosite in radiocomunicatii au tangenta cu toate fenomenele electrice din atmosfera terestra, asa ca am pus aici un film documentar (eng.) care prezinta foarte bine si cu noutati de ultima ora tot ce este legat de furtuni, fulgere, trasnete si efectele lor. Nu adincesc mai mult subiectul, dar concluzia mea personala este ca in ultimii ani de zile furtunile prin Romania sunt foarte puternice si insotite de fenomeme electrice deosebite, specifice mai mult zonei tropicale.